Her fortæller tidligere kursister på Mølholt Helsecenter om deres oplevelser på de mange forskellige kurser.

Kranio Sakral Terapi 1

Jeg har deltaget i kurset, da jeg er overbevist om, at man på en simpel behagelig måde, kan afhjælpe mange skavanker med lette greb på kroppen. Jeg er mor til en multihandicappet datter og har altid benyttet alternative behandlere, for at få så meget livskvalitet som muligt, med det liv vi nu engang har.

Efter første halvdel af kurset, har jeg bl.a. lært om stillepunkter og dem, har jeg lavet på min datter 10 min. før sengetid. Resultatet var fra første aften, at hun fik ro i kroppen og en hel nats søvn, som vi ikke har prøvet i 25 år, plejer at være oppe 3-4 gange hver nat. Så det er stort for os begge.

Midtvejs i 2. del af kurset har vi nu lært om grebene øretræk og øregynge og nu skal de øves. Så op på briksen lægger jeg mit hoved i Bentes små hænder som snart skal vise sig at give stor effekt på mig.

Jeg mærker pludselig at mit kranie knager og knaser og mit hoved begynder at skubbe sig bagud og hagen presser sig ned mod brystet. Et par gange føltes det som om jeg ikke kan få luft, så falder min nakke helt ned i madrassen og jeg føler en dyb afslapning. Det er så dejligt, men nu har mit hoved fået en ny stilling på halsen, det føles underligt, nyt, og jeg er lidt omtumlet.

Det jeg oplevede var stort og jeg magtede ikke at få snakket ret meget om det med de andre kursister, jeg havde ikke ord.

Så skulle vi lære rygmarvsnervehinde stræk, det er jeg lidt betænkelig ved da jeg er diskus opereret, men føler alligevel det er ok at gøre det. Her følte jeg at jeg blev flere cm. længere, på et tidspunkt følte jeg mit skamben blev trykket op og mit kranium arbejdede igen.

Hvad ender det her med -det er behageligt. Jeg er i en tilstand mellem søvn og vågen ikke helt tilstede, men registrerer alligevel alt. Da jeg kommer af briksen er jeg som i en anden krop. Kurset fortsætter, men jeg bliver ved med at vende tilbage til min forundring over den nye følelse i min krop, og er ret ukoncentreret.

Hvad er det dog der er sket i kroppen?

Da jeg har sengetid er jeg ikke i tvivl, min krop er blevet rettet op, er faldet på plads, på en måde, føler helt tydelig en ny holdning.

Næste morgen er vi helt lukket ned i sne, det er umuligt at nå at komme ud på skolen, jeg må ringe og melde fra. Min krop er øm over det hele, men jeg har en ny klar fornemmelse i hovedet, ligesom et slør er taget væk.

Jeg drikker min kaffe og har ondt af mig selv, jeg ville gerne have været hos de andre på skolen. Pludselig får jeg et klarsyn, jeg er med i en bilulykke for 22 år siden, var i grøften med bilen, og hang med hovedet ned af i 20 minutter, jeg havde fortrængt den oplevelse.

Græder lidt over det, det hele er bare for stærkt. Jeg ved nu at jeg sikkert har gået med et gammelt piskesmæld, som gav mig diskus, og et slør har lagt over min hjerne, jeg har været glemsom og ukoncentreret.

Så nu vil jeg begynde på mit nye liv og kun universet eller gud om man vil, ved hvad det skal indeholde, men jeg ved, at jeg lærer Kranio Sakral Terapi, og jeg skal ud og hjælpe mange.

Med kærlig hilsen Henny Lassen