Sunde guf muffins uden mel & sukker

 

Ingredienser til 12 stk.

  • 200g fint malede mandler
  • 4 æg
  • 3 store spsk. kokosolie
  • 6 blendede dadler
  • 1½ moset banan
  • 1 stort skrællet og revet æble
  • 1 dl rosiner
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. vanilje pulver (ikke vanilje sukker)
  • 1 tsk. bagepulver uden hvede
  • Til pynt: 12 frosne hindbær

 

Mal mandlerne i en foodprocessor.

Pisk æggene luftige og tilsæt mandler og kokosolie.

Blend banan og dadler og pisk det i dejen sammen med revet æble, hele rosiner, kanel, bagepulver og vaniljepulver.

Hæld dejen i silikone muffinsforme

Put og stik et frossent hindbær ned i midten af hver muffin til pynt.

Til pynt: 12 frosne hindbær

Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Sund chokoladekage, uden sukker og gluten

 

Ingredienser:

  • 6 æg
  • 2 modne bananer
  • 75 g kokosolie
  • 300 g dadler
  • 200 mandler
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. ren kakaopulver
  • 2 tsk. kanel
  • ½ knsp. salt
  • Pynt: Hakkede hasselnødder

 

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren
  • Kør dejen til en jævn masse
  • Beklæd en rund form med bagepapir
  • Fordel dejen i formen og drys med grofthakkede hasselnødder på toppen

Bag ved 175 grader i cirka 40 minutter.

Alternativt kan dejen bages i muffinforme i 25 minutter.

 

Ekstra bonus:

  • Tilsæt saft og fintrevet skal af en usprøjtet appelsin
  • Eller kom skiver af pære i, som sættes helt tæt side om side i dejen, inden den bages
  • Kagen kan holde sig 3 dage i køleskab og kan fryses